1. Измијте го месото, избришете го и исечете го на тенки парчиња. Загрејте го маслото во тава и пржете го месото околу 10 минути. Извадете го месото и ставете го на топло.
2. Во мрснотијата каде што се пржеше месото додајте путер, сок од лимон, вино и неутралниот крем (павлаката), па кратко динстувајте. Зачинете со сол, црн пипер и ѓумбир. Додајте го месото и мешајте за да се соединат сите состојки.
3. Сварете го оризот. Во тава на оган попржете малку брашно на масло, додајте ги карито и павлаката и со овој сос прелијте го оризот.

Оризот распоредете го во чинии и во секоја додајте од месото.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани