21
мај
2012
Палачинка со рум и крем
1. Сите состојки измешајте ги за тестото и излијте ги во големиот плех од релната кој е претходно добро намрсен. Се печи на 220ц -20мин.
2. Крем
Шеќерот се пржи да се карамелизира, се додаваат измиксаните вишни, јагоди....и се вари 10мин. Настрана се меша 2лажици нишесте со малку вода, се додава во кремот и се вари уште 2мин. И кремот е готов.
3. Тестото се сечи по желба и се филува.
Пријатно!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ludo ako nappravi ja palacinkata zosto so eden udar 4 ke jadat hehehe od palacinkata.
Kaj mene recept na denot se grickite od pavloska -najubavi se...
маст сеј, палачинкос е суперос!
немаше дома јагоди, ни вишни, ама имаше сливи смрзнати и со нив го направив кремот....супер испадна. иако мислам дека со вишнички ќе биде најосвежително :)
еве повели, твојот рецепт во мое издание