Од двата вида на брашно, солта и содата замесете тесто со постепено додавање на вода. На крај додадете го и маслото и месете додека не добиете компактно тесто. Завиткајте го во фолија и оставете го да одмори 30 минути.
За тоа време на ленти исечете ги буковките и испржете ги на масло, додадете го на ситно исечкано лукчето и додадете го ѓувечот. Додадете ги сите останати зачини и оставете да се динста околу 15 минути. Тестото поделете го на 8 топчиња и секое расукајте го. Формирајте од сите кругови кошнички. Секоја кошничка наполнете ја со подготвениот фил. Вака наполнетите кошнички од тесто ставете ги на хартија за печење и печете ги во загреана рерна околку на 220 степени од 25 до 30 минти. Послужете ги топли со малку дробено сирење. Добар апетит!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови