Водата и шеќерот да зовријат. Се додава маргаринот и се вари уште нецели 5 мин на тивок оган. Пред да се тргне садот од огнот се додава чоколадото и џемот. Се трга од оган и се убаво растопуваме мешајќи. На крај се додава млекото во прав постојано мешајки и цела смеса се истура врз оризовите снегулки. Откако се добро ќе се промеша се става врз едната обланда, а над смесата другата. Добро натиснуваме со тежок предмет и оставаме да се стврдни смесата. Ја сечиме на коцки, кои по желба можат одозгора да се глазираат со растопено чоколадо.
Ви препорачуваме во подготовката на овој рецепт да употребите ДелиманоКасерола

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани