11
фев
2012
Најбрзо и наједноставно лиснато тесто
- Чашата е од 250 мл.
- Во вангла ставете ги сувите состојки и постепено додавјќи вода замесете не меко тесто.
- Оставете го тестото десетина минути да се одмори.
- Потоа тестото поделете го на два дела. Секој дел расучете го што потанко можете.
- Размачкајте по тестото половина од маргаринот (100 гр)
- Сега на танко сукало тестото завиткајте го како ролат.
- Со оштар нож пресечете го тестото и отворете го тестото.
- Ќе се добие долго тесто во форма на правоаголник, кое ќе го преклопите на три пати и ставете го во фрижидер на неколку сати.
- Потоа од него правете форми какви сакате.
Лиценца: Сите права се задржани
нова сум на вашата страна и многу ми се допаѓаат вашите рецепти..
само сакам да прашам дали ке може едно видео од овој рецепт како се сука дали се поклопуваат корите, и како се мота, потоа како се декорира. сакам да го направам лиснатото тесто. ве замолувам за помош.
благодарам
navistina sm blagodarna od vasite recepti i se nedolivi. preubavi .pozz
ti blagodaram od se srce
pozdrav
ostanav dolzna za slika no i taka pocesto go pravam stigna i denot za slikanje.Lisnatoto e prekrasno nareden pat ke probam i so fil.Fala Jule za receptot i pozz