• Чашата е од 250 мл.
  • Во вангла ставете ги сувите состојки и постепено додавјќи вода замесете не меко тесто.
  • Оставете го тестото десетина минути да се одмори.
  • Потоа тестото поделете го на два дела. Секој дел расучете го што потанко можете.
  • Размачкајте по тестото половина од маргаринот (100 гр)
  • Сега на танко сукало тестото завиткајте го како ролат.
  • Со оштар нож пресечете го тестото и отворете го тестото.
  • Ќе се добие долго тесто во форма на правоаголник, кое ќе го преклопите на три пати и ставете го во фрижидер на неколку сати.
  • Потоа од него правете форми какви сакате.

Лиценца: Сите права се задржани