Испечати
Објавено на 11 Февруари, 2012 од pavloska
Состојки
- 200 гр маргарин (за премачкување)
- 1 чаша вода
- 1 лајче сол
- 1 лајче шеќер
- 1 јајце
- 3 чаши брашно
- 1 лајца киселина
- 1 лајца масло
Подготовка
- Чашата е од 250 мл.
- Во вангла ставете ги сувите состојки и постепено додавјќи вода замесете не меко тесто.
- Оставете го тестото десетина минути да се одмори.
- Потоа тестото поделете го на два дела. Секој дел расучете го што потанко можете.
- Размачкајте по тестото половина од маргаринот (100 гр)
- Сега на танко сукало тестото завиткајте го како ролат.
- Со оштар нож пресечете го тестото и отворете го тестото.
- Ќе се добие долго тесто во форма на правоаголник, кое ќе го преклопите на три пати и ставете го во фрижидер на неколку сати.
- Потоа од него правете форми какви сакате.