1. Најпрво се кршат јајцата и се делат белките од жолчките. Во сад за матење се става омекнатиот путер, се додава шеќерот и 4-те жолчки. Се мати со миксер додека смесата не се соедини и не добие светло жолта боја.

2. Се додава млеко, масло, брашно, мелени кикирики и пециво. Убаво се промешува смесата.

3. Во друг сад на страна се бие цврст снег од белки, кој се додава во претходниот сад. Тука го ставаме и сувото грозје.

4. Се одделува 1/3 од смесата и во неа се додава какао и рум

5. Во калап за куглоф најпрво се истура жолтата смеса, врз неа. кафеавата и на крај повторно жолтата смеса

6. Се пече на 180 степени 45-50 мин

На здравје нека е

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови