25
мар
2012
Макало со пиперки
Прво целите пиперки се пржат во масло. Се лупат и им се отстрануваат семките. Се толчат или за полесно се мелат на машина. Со алатка се гмечи лукот и се додава. На оган се загрева маслото. Мешајќи го додаваме и врелото масло, па потоа и киселото млеко. Посолуваме по желба. Доколку сакате додадете и малку сечкан магдонос.
Лиценца: Сите права се задржани
лук во прашина, во прав де, ни лук јал-ни лук мирисал ми беше муабетот ;)
ако не, има кој да ти го изеди делот ;) ;) ;)
МИЛ МИ Е ШЕЌЕРКО, поарно ни лук јал ни лук мирисал, од колку некоја со мирис на ЛИВАНТО да го аспирира кОнсебе(споено со нагласок) :) :) :) :)