16
сеп
2012
Ликер од портокал
Рецептов го видов пред некое време во една емисија и морав да го пробам. Не сум љубител на ракија ама ликеров го обожавам.
Портокалите ги цедиме и сокот го додаваме во шишето со ракија, а кората ја рендаме или сецкаме ситно и заедно со шеќерот и циметот ја додаваме во ракијата.
Се чува на собна температура околу 40 дена со повремено промешување за да се растопи шеќерот. По 40 дена се прецадува.
Наздравје !!!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
женкиве ќе ни готват и ќе не' тинтраат, а ние како фоки ќе јадеме и ќе се тркаламе :) :) :) :)
Inaku Ludo bas mi odgovara predlogot, bas bi sakala da imam vaka nekoj da mi gotvi a jas da jadam i uzivam vo poslednite denovi od bremenosta :)