22
мај
2012
Леќа со макарони
На умерена температура леќата со ситно исецканото лукче и 3 лажици масло ја вариме некои 15 минути. Се додаваат изрендани морковот и магдоносот. По 5 минути се додаваат макароните и зачините(без црвената пипер). Се доварува додека се сварат макароните со повремено промешување. Пред крај,во малку ладна вода ја раствораме црвената пипер и малку на врв на лажица или половина (зависно колку сакате да ви е густо, спрема количината вода која сте ја оставиле или одредиле) брашно. Се остава да повари на исклучена рингла.
Добар апетит!
Рецептот е за „кампањата„ на лилјанаилиева-Јадете чорбесто ))
Лиценца: Сите права се задржани
Maja se mozi da se iskombinira, posebno ako gledame recepti po netot :)))) A i bez net, se uste cekam komsivkata da me vikni na proba koga ke sprema grav so kompiri. Toa veke nekolku godini unazat ja slusav cesto koga ke kazese sto ima za rucek. I se uste si cekam da probam, a nikako ne pomisluvam da napravam pred toa :) Ovaa lekata so makaroni e posebno super kombinacija za onie koi ne sakaat ili izbegnuvaat da jadat leb, a sepak da srknat malku corbesto. A za onie koi jadat testenini so leb-toa ne vazi :))) Ako seprasuvam jas, leka bi "otepala" bez leboj:), ama da e gusta, so poveke zrna.
Јас ја направив како чорба и многу вкусна