Во подлабок сад изматете ги јајцата со шеќерот.
Потоа додајте го гризот, брашното и пецивото и кратко проматете со миксер на најмала брзина.
Смесата истурете ја во округол калап и печете на 180 степени, околу 20-25 минути, но најдобро проверете со чепкалка.
Оставете малку да се подолади.

Во меѓувреме направете го филот.
Со дел од млекото растворете го пудингот со шеќерот и густинот.
Остатокот загрејте го до зовривање и додајте го растворениот пудинг.
Мешајте додека кремот се згусти.

На подлога за торта ставете го бисквитот и посипете го со сок од компотот.
Одозгора ставете ги цршите(со отстранети семки), па посипете со топлиот крем.

Оставете го да се олади на собна температура, а потоа ставете го малку во фрижидер.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани