1. Печурките исецкајте ги на половина или на три парчина или ако се помали може да ги оставите и цели.
2. Во тава со 3-4 лажици масло малку пропржете го кромидот исецкан на ситни коцки, потоа додајте ги печурките, посолете ги и оставете ги да се пржат додека течноста не им испари. Оставете ги да оладат.
3. Во сад ставете ги јајцата, млекото, маслото и со жица убаво изматете ги.
4. Додајте ги шунката, сирењето, кашкавалот исецкани на коцки, оладените печурки, исецканиот магдонос и на крај брашното измешано со пецивото, содата и малку бибер.
5. Смесата измешајте ја со лажица и ставете ја во правоаголен калап (30х10) или во куглоф кој претходно е намачкан со путер и посипан со брашно.
6. Се пече на 170-180 степени околу 40 мин.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани