Интегрална фокача со фета сирење
Во сад ставете ги интегралното и белото брашно, семките и солта.
Овесните снегулки ставете ги во блендер да се сомелат како брашно, а квасецот со шеќерот растворете го со малку вода и додајте ги во садот.
Додајте го и маслото. Додајте ја водата и мешајте со дрвена лажица да се добие многу меко тесто.
Оставете го да скине околу 1 час. Потоа ставете го во плех (39х22) намачкан со маслиново масло и израмнете го.
Посипете го со оригано, наредете го сирењето исечено на коцки и доматите исечени на кругчина. Испрскајте го со маслиново масло.
Оставете го да скисне 40 минути и печете во претходно загреана рерна на 200 степени околу 30 мин.
Печената фокача покриена со фолија и крпа оставете ја да олади и послужете ја.
Лиценца: Сите права се задржани