Во тавата распоредете половина од резанците кадаиф. Посипете половина од сецканите ореви, па над нив другата половина од кадаифот и најгоре пак преостанатите ореви.

Растопете го путерот и прелијте преку кадаифот, па ставете го да се печи 10-15 мин на 180 степени.

Во меѓувреме спремете го шербетот, кој ќе го оставите да врие 10 мин. Тргнете го од оган и додадете го сокот од лимон.
Прелијте го кадаифот жежок.

Во друго тенџере ставете го гризот и млекото од кое предходно сте тргнале 6 лажици за растворање на пудингот да се варат со повремено промешување. Кога гризот ќе се згусни, додадете го шеќерот и растворениот прашок за пудинг.

Во готовиот крем додадете го сокот од лимон и маргаринот и убаво измиксирајте, па премачкајте го врз кадаифот.

Оставете да се здрви па премачкајте одозгора со изматена слатка павлака и врз неа наросете од сецканите ореви.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани