![Кадаиф со фстаци](https://moirecepti.mk/content/uploads/2012/06/rsz_165d9339becf80022854917a7a5f66312_view_l-6318.jpg)
14
јун
2012
Кадаиф со фстаци
Кадаифот распостелете го на работната маса и попрскајте го со растопениот путер.
Во некоја правоаголна тава ставете половината од кадаифот и добро настегајте го со рацете.
Одозгора ставете ги фстаците, па другата половина од кадаифот.
Пак настегајте го со раце, а можете и со помош на некоја штица (од оние што ги користиме за сечење).
Печете го на 170 Ц, додека не порумени малку одозгора, можеби половина час.
За шербетот, сварете го шеќерот и водата, 7-8 мин. ставете го лимонот на крукчиња и оставете го да се олади.
Млак кадаиф-млак шербет. Не го ставајте целиот шербет одеднаш, кутлача по кутлача...
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови