19
фев
2016
Гибаница макарони од рерна
Во подлабок сад ги кршиме јајцата, ги матиме со маталка, ја додаваме киселата вода, копарот, маслото и млекото, убаво промешуваме. Во поголема тава 36 или слична големина ги истураме макароните од кесичката, го дробиме сирењето со раце, ја истураме течноста со јајцата и ставаме во рерна на 200 степени да се пече додека да добие убава боја и коричка. Не се меша додека се пече.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
http://moirecepti.mk/post/%D0%B1%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8