1. Во еден сад го ставаме брашното го додаваме пецивото, мешаниот сув зачин, зејтинот, пивото.
2. Посолуваме и мешаме со лажица.
3. Потоа продолжуваме да месиме со рака.
4. Го вадиме тестото од садот и продолжуваме да го месиме со рака на работната маса додека тестото не стане мазно.
5. Со сукалка развлекуваме кора со дебелина од 1 см.
6. Од кората со калап вадиме перечиња и ги редиме во тавата од рерна која е обложена со хартија за печење.
7. Се печат 30 тина* минути на 200 степени.
8. Инаку јас во тестото по свое си додадов и сусам и лен и навистина излегоа уште повкусни.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови