Венец од солени мафини
Еве една идеја како да ја збогатите новогодишната трпеза, со едноставен, вкусен и декоративен рецепт.
Подготовка
1. Мафините ги подготвуваме според упатството на пакувањето.
2. Додаваме сечкана шунка и кашкавал, како и сувиот спанаќ.
3. Соединуваме и ги полниме корпите за мафини кои ги има во пакувањето.
4. Печеме во загреана рерна на 180 степени, ако е рерната со вентилатор на 160 степени, околу 30-35 минути.
5. Ја процедуваме киселата павлака во газа, за да ни биде покомпактна и да не биде многу влажна.
6. Семките ги мелеме во Нутрибулет и ги соединуваме со процедената кисела павлака.
7. Ја ставаме смесата во шприц и ги украсуваме изладените мафини.
8. Цвеклото го сечкаме на тенки кришки и вадиме со калапче кругови, па ги редиме заедно со свежиот магдонос на филуваните мафини. Рендаме пармезан над нив.
Лиценца: Сите права се задржани