Венец од солени мафини
Состојки
- 1 пакување Фантазиjа за мафини со микс од семки
- 50 гр шунка
- 50 гр кашкавал
- 1 лажица сув спанаќ
- За фил
- 350 гр кисела павлака
- 100 гр семки од тиква
- За украсување
- 1 цвекло, свеж магдонос, рендан пармезан
Подготовка
Еве една идеја како да ја збогатите новогодишната трпеза, со едноставен, вкусен и декоративен рецепт.
Подготовка
1. Мафините ги подготвуваме според упатството на пакувањето.
2. Додаваме сечкана шунка и кашкавал, како и сувиот спанаќ.
3. Соединуваме и ги полниме корпите за мафини кои ги има во пакувањето.
4. Печеме во загреана рерна на 180 степени, ако е рерната со вентилатор на 160 степени, околу 30-35 минути.
5. Ја процедуваме киселата павлака во газа, за да ни биде покомпактна и да не биде многу влажна.
6. Семките ги мелеме во Нутрибулет и ги соединуваме со процедената кисела павлака.
7. Ја ставаме смесата во шприц и ги украсуваме изладените мафини.
8. Цвеклото го сечкаме на тенки кришки и вадиме со калапче кругови, па ги редиме заедно со свежиот магдонос на филуваните мафини. Рендаме пармезан над нив.