Најпрво во касерола на оган се ставаат млекото, шеќерот, густинот и пудингот и се варат до згуснување.
На страна се мати маргаринот со шеќерот во прав и се додава во жолтиот крем.
Филот се дели на 3 дела.
Првиот останува жолт.
На вториот дел му се додаваат кршени бисквити.
На третиот дел му се додава растопеното чоколадо.
Сега дното на правоаголен калап се обложува со бисквити.
Врз него се става жолтиот фил па филот со чоколадо, па филот со бисквити.
Се остава во фрижидер 2-3 часа да се излади и стегни.
На крај се превртува тортата од послужавникот и се декорира со изматен шлаг.
Се чува во фрижидер до служење.

Брзо, лесно, вкусно.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани