Колачиња кои често си ги спремам настојувајки секој пат да имат поинаков вкус. Овој пат сакав да испробам каков вкус ќе имаат со пудинг.

На тивок оган ставете го млекото и шеќерот и мешајте додека шеќерот се стопи. Потоа во тенџерето додајте го прашокот за пудинг и густинот и мешајте постојано, додека смесата се згусти.
Тргнете го тенџерето од оган и оставете го да се излади.
Во мегувреме во сад за матење ставете го омекнатиот маргарин и шеќерот во прав и изматете ги пенесто, а потоа додајте ги кон изладената смеса и изматете ги заедно.

Во сад на пареа ставете го чоколадото да се топи и со него чоколадирајте ги силиконските калапчиња. Ставете ги во фрижидер да се стврдне чоколадото, а потоа во секоја вдлабнатина од калапите ставете до половина од смесата, а одозгора ставете по малку сецкано чоколадо. Нанесете уште еден слој од смесата и ставете во фрижидер да се стегне. Извадете ги од фрижидер и затворете го секое колаче со еден слој растопено чоколадо.
Вака подготвените пралини ставете ги во фрижидер да отстојат 1 час.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани