Карфиолот се става на ситни гранчиња во блендер, се додава маслото и белото сирење, па се миксираат добро.Смесата се префрла во сад се додаваат сите останати состојки и се меси кашеста смеса. Оставаме малку да отстои во фрижидер после се обликуваат мали ќофтиња кои се валкаат во презла, пак се оставаат да стојат 3-4 минути додека не се формира коричка од презлата и се пржат во врело масло.
Најдобро е врз мрежа ете и гурмет мрежата би била одлична во оваа прилика зашто во спротивно можат да се растурат доколку не се внимава, нека заруменат. Служете по ваш избор.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови