Цимет- чили кон карне
Во овој рецепт морам да ја спомнам мојата ќерка Елена. Таа го спреми овој убав ручек. Ни се допадна мешавината на вкусови, па си го вдомивме рецептчето.
1. Во тавче на оган запржете го пасираното кромитче и лукче. Додајте го меленото месо, па пржете. Зачинете со феферончињата и циметот.
2. Откако месото ќе ја смени бојата, додајте го црвениот грав. По кратко пржење, во тавата додајте ја разматената паковка зачин за чили кон карне. Промешајте добро, па оставете да покрчка заедно на тивко околу 15 минути.
Служете топло. Да бидам искрена мене и ладно не ми е лошо. Кога е топло,тогаш повеќе се чувствува вкусот на фефероните.
Нека ви е на здравје.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови