Од наведените состојки за палачинки се подготвува каша, на вообичаен начин, со густина на јогурт. Се остава да отстои 30 мин., па се печат палачинките. Се вадат од 12-14 палачинки.

На малку масло или путер се пропржува ситно исецканиот кромид со малку сол, се додава меленото месо, убаво се пропржува, се додаваат и останатите зачини и на крај се додава 1 павлака. Убаво се промешува, се трга од оган, малку да излади и се додава 1 јајце. Убаво се изедначува смесата.
Во смесата за палачинките можи да се додади и 1 китка, ситно сецкан магдонос. Во филот можи печурки, а одозгора рендан кашкавал.

Се филува секоја палачинка (низ целата површина), се витка во ролатче, како пура и се реди во намрсена тава со путер. Врз првиот ред од пури се нанесува од преливот (павлаките со јајцата) и се реди втор ред. Повторно се става прелив и се наросува со оригано.
Се ставаат да се подпечат во загреана рерна и тоа околу 30 мин. на 200 Ц. степени.
На здравје!!!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани