6
окт
2014
Триаголници со јаболка во сос од ванила
Јаболката ги рендаме и ги мешаме со циметот и шеќерот и оставаме да стојат 10 минути, потоа ги цедиме од водата. Лиснататото тесто треба да е одмрзнато и се сука коричка се засекува на едниот крај, а на друг крај се става од филот се затвора и се притиснува со вилушка од страната се печат додека се заруменат.
Млекото и шеќерот се ставаат да вријат. Од млекото се трга малку на страна и се раствора густинот, во млекото се додава и ванилата и растворениот густин.
Секој печен триаголник се прелива со сосот. Може да се служат и топли и ладни.
На здравје !!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови