Топчиња од мелено месо полнети со кашкавал
Многу декоративни и вкусни топчиња.
Прво изматете го путерот со зачините и можете да го ставите во калапчиња за мраз или да се формира како салама.
Сега парчето леб се накиснува со вода, да омекни па се цеди.
Се замесуваат меленото мешано месо, јајцето, ренданиот кашкавал, кромидот, двопекот, зачините.
Се остава во фрижидер барем 2 часа месото да се ароматизира.
Се зема од смесата мелено месо се расплескува на дланката, во средината се става коцка кашкавал и се формира топче.
Се валкаат прво во брашно, јајце и во презла во која е додаден сусамот.
Се пржат на загреано масло.
Се редат на хартиени салфети.
Се сервираат на тањир, се става парче жежок варен компир, парче ароматизиран путер и се јаде.
Лиценца: Сите права се задржани