Подготовка:

1. Секој прашок за сладолед се мати со одредената количина ладно млеко.

2. Во плех се редат, прво бисквити натопени во млеко (4 х 4 и пол кај мене, секако, одговара и 4х4). Се става прво едната врста изматен сладолед, врз него се распоредува овошјето, па потоа другата врста на сладолед. Најгоре се завршува со ред бисквити исто така натопени во млеко.

3. Гледајте секоја бисквита да е во иста положба како долната, за потоа лесно со нож да го исечите сладоледот на парчиња и да дојде совршен сендвич од сладолед.

4. Ставете го 6 часа или преку ноќ да се здрви и сладете се.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови