1. Добро се матат шеќерот и јајцата додека смесата не се удвостручи и не постане скоро бела.
2. Се додава водата па брашното помешано со густинот и пецивото и рачно се изработува заедно со јајцата.
3. Смесата се става во плех од шпорет обложен со хартија и се пече на 180 Ц.во претходно загреана рерна.
4. Печениот бисквит се става на влажна крпа, се вади хартијата од него и се замотува во ролат за да омекне.
5. Крем* Се загрева слатката павлака до вриење се трга од оган и се додава нутелата и какаото.Се остава така да стои 5 мин.а потоа се измешува убаво да се соедини.
6. Смесата се става во фрижидер да стои 1 час убаво да се олади и да се згусне, се премачкува бисквитот одозгора и цврсто се завиткува во ролат.
7. Ролатот се премачкува со глазура од чоколадо или со шлаг.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови