6
ное
2012
Рафаело
Ставете ги водата, шеќерот и маргаринот исечен на парчиња на оган да се стопат и да зовријат.
Тргнете го садот од оган и енергично измешајте ги во него кокосот и млекото во прав.
Од смесата правете ситни бомбици во кои ќе вметнувате по еден цел лешник и валкајте ги во кокос.
Лиценца: Сите права се задржани
Лиле, јас не сум некој љубител на јак вкус на млеко, но овој рецепт ми е некако многу близок на оние куповните по вкус и одомаќинет кај мене најмалку 15 год. Ти препорачувам да го пробаш, а во препораката која за сите важи вметнувам и мислење: кога купувате млеко во прав, побарајте го она на нестле-нема конкуренција. Инаку рецептот е сосема точен, нема пропусти. Се паметам, ама рецепти скоро никогаш на памет, ме натера пак да си го проверам :))) Позз
Миленче, Невена, благодарам :)