5
јун
2012
Посни кифлички
Минералната вода се загрева колку да се покисне квасецот. Се замесува тесто со стасаниот квасец, шеќерот, солта, зејтинот и се остава да одмори-да стаса. Откако ќе стаса се прават кифлички или други форми се премачкуваат со премазот. Да стасаат повторно и се печат.
За поубава боја може во брашното за премаз да се додадат две лажици сок од свеж морков или тиква. Ова се многу меки кифлички и вкусни.
sneska posebno mi se dragi tvoite zborovi i te pozz
Lilin i maja vi blagodaram :)
Cestitki Dani!, pravam slicni na tvoite, samo poinaku gi vitkam i odozgora se so jajce i zacini i bidejki e mnogu slicen receptot, znam i kolku se vkusni, meki i lesni za pravenje, bidejki casto si gi pravam;)... i toa bas denes ;) :))) no, sledniot pat ke gi probam na tvojot nacin, kako sto rekov pogore-toa so solta odozgora mnogu mi se dopaga
http://forum.femina.mk/recepti/kifli-t3014/50.html