Одлична посна штрудла за престојните правници.
Подготовка.
Брашното просеано го ставаме во сад за месење. На средина од брашното го ставаме зејтинот, квасецот, шеќерот, ванилиниот шеќер, кората од лимон, солта и пирето од тиква. Замесуваме со млака вода средно меко тесто.
Тестото го оставаме да стаса еден час.На набрашнета работна маса го сипуваме тестото и му ја додаваме ситно исецканата чоколада и суво гројзе,повторно месиме.Со оклагија формираме правоаголна форма која ја премачкуваме со мармалад по желба,формираме два ролата.Ролатите ги премачкуваме со зејтин и ги оставаме да стасаат додека не ни се загрее рерната.Печеме на двеста степени половина час до четириесет и пет минути.Добро изладената штрудла ја посипуваме со шеќер во прав и сечеме.
Добар апетит!!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани