21
ное
2012
Пилешки бел сос
Најпрвин ставете ги батаците да се сварат, а потоа оделете го месото и искинете го на мали парчиња.
Во тава на оган ставете го путерот да се растопи и додајте ги шампињоните. Пржете додека водата од печурките испари, а потоа додајте го месото и заедно пржете уште малку.
Посолете, наросете црн бибер, додајте го млекото и зденките и покријте ја тавата со капак.
Оставете да се стопи сирењето и да проврие малку со млекото.
Откакао сосот малку ќе се згусти спремен е за послужување.
Јас овој сос го послужив со печен компир со рузмарин и презла.
Ви препорачуваме овој рецепт да го подготвите со Касерола
Лиценца: Сите права се задржани
Драга Катерина
Овој рецепт е одбран за Рецепт на денот поради својата иновативност. Ќе те замолиме во иднина да посветиш повеќе внимание на главната фотографија или доколку имаш фотографија која поубаво го претставува приготвениот рецепт да ни ја испратиш за да ја смениме.
Поздрав
Честитки за РД Кате :)