Овесни срциња
1. Урмите ги ставаме во жешка вода да стојат 20тина минути. Во блендер ги ставаме овесните снегулки и оревите, блендираме да се иситнат. Ги додаваме исцедените урми, какаото, млекото, медот и кокосовото масло. Во смесата го додаваме кокосот, промешуваме.
2. Смесата е малку леплива, ја ставаме врз хартија за печење, врз неа ставаме уште една хартија и смесата ја расукуваме во дебелина од 6-7 мм. Со калапче во форма на срце вадиме форми. Срцињата ги редиме на плех обложен со хартија за печење. Ги печеме во загреана рерна на 170 степени само 5 минути. Ќе ви изгледаат како да се меки, но откако ќе се изладат ќе бидат одлични. Доколку ги печете подолго ќе бидат тврди.
3. Темното чоколадо го кршиме на коцки, го додаваме кокосовото масло. Го топиме на пареа. Со стопеното чоколадо ги украсуваме колачите.
Лиценца: Сите права се задржани