1. Квасецот се става да нарасне со една мала лажица шеќер, малку брашно и малку вода.
2. Во вангла се става млекото, водата, солта, јајцата, печивото, оцетот и убаво се промесува.
3. На крај се става квасецот и се додава брашното.
4.Се замесува меко тесто,помеко од тесто за кифли. Се меси повеќе време за убаво да се измеси, па се остава да нарасне.
5. Откако ќе стаса, повторно се меси и се остава да нарасне.
6. Од нараснатото брашно се зема парче и со сукалко го расукуваме на раборната маса.
7. Со калпчиња вадиме форми од расуканата кора, кои потоа ги пржиме во врело масло.
8. Испржените пици се стават на хартија да се впие мрснотијата.
9.За декорацијата ставете го сето тоа што ви се допага убаво исечено и за крај боцнете по една чепкалка на средина,

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови