24
мар
2020
Лебчиња со димен кашкавал (без квасец)
Меки и многу вкусни лебчиња. Топло Ви ги препорачувам, многу брзо се подготвуваат.
Подготовка
1. Во длабок сад ставете ја павлаката, јогуртот, солта, пецивото, маслото и промешајте убаво.
2. Постепено додавајте брашно и замесете меко тесто, нелепливо.
3. Во друг сад, изрендајте димен кашкавал и додадете едно јајце. Промешајте.
4. Од тестото прво направете топчиња, потоа расплеснете ги малку.Наредете ги во набрашнета тава.
5.На секое топче ставете од смесата со димениот кашкавал
6. Печите на 200 степени околу 20 минути
Добар апетит
Забелешка
Одозгора можете да додадете ким, сусам, буковец
Лиценца: Сите права се задржани