14
дек
2012
Колач со јапонско јаболко
1. Ги матиме јајцата со шеќерот потоа додаваме млеко и масло мешаме со лажица. Го додаваме брашното во кое сме го измешале пецивото. Мешаме да се изедначи смесата, па ги додаваме јапонското јаболко кое предходно сме го излупиле исецкале и раскашале.
2. Печеме во загреена рерна на 200 степени, а кога ке добие боја намалуваме на 150 степени.
3. Печениот колач по желба го нарусуваме со прав шекер.
Напомена
Јаболкото треба да е во мека состојба.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Јапонските јаболка се чуваат надвор на ладно,тогаш најубаво созреваат и никогаш нема да ви ја собираат устата.Почекајте лушпата да почне да постанува темна и црна на одредени места и да изгледа дехидрирано.Внатре јаболкото ќе се претвори во вистинско желе.
Поздрав
љубица ти кажала тоа што сакав и јас да ти кажам. ние ги чуваме на ладно, ама кога сакаме да ги јадеме, една недела или 10ина дена на топло, наредени едно до друго ги оставаме да созреат. наубави се кога, како што кажа љубица, ќе почнат црни точки по кората да се прават. внатре се ...шербет.
младунче сабајле смуфта едно јапонско :)
Ludo, kako ubavo go opisa plodot,mi sozdade zavist sto sekogas gi imate plodovite na dofat .:)
совршен спој со делимано новогодишните калапчиња :)
го правевме 6-7 пати. имавме цела гајба јапонски јаболки, јади, јади, не се дојадуваа, па мораше и во колач да летнат :) :) :) :)