Кекс со кандирани вишни,темно чоколадо, кандирана кора од портокал
Ова се состојки за мал, силиконски калап на делимано. Или може да се користи калап со обрач 18 или 20цм. Препорака,дуплирајте ги состојките и печете во голем долгнавест калап за леб. Кексот е многу вкусен.
Подготовка:
1. Во вангличка се ставаат јајцата и шеќерот и матиме до побелување. Со исклучен миксер ги додаваме маслото и киселата павлака. Соединуваме.
2. Во еден сад ги соединуваме брашното, пецивото и др состојки. Промешуваме, да се обложат со брашното. Ги додаваме во вангличката. Соединуваме.
3.Смесата ја истураме во калапот. Печиме околу 30 минути. Проверуваме со чепкалка. Оставаме на решетка да се излади, па сечиме парчиња и сервираме.
Сакам да го јадам, додека не е потполно изладен, да се осети растопеното чоколадо, што се гледа и на сликата
Лиценца: Сите права се задржани