9
јун
2014
Евтин колач
Јаболката се рендаат со лушпа и потоа се додава брашното, шеќерот, маслото, оревите, содата и циметот и се убаво се меша. Се остава 45 инути во фрижидер и потоа се пече на набрашнето тавче. Се проверува со чешкалка дали е готово. Кога на чепкалката нема ништо тогаш е готово, а јас на 200 степени го печев. На крај го посипав со шеќер во прав.
За филџани за мерење на брашно користев од обичните за кафе, окулу 150 мл.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
http://moirecepti.mk/post/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%87-%D1%81%D0%BE-%D1%98%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B8/
imam jabolki :)