Едноставен за подготовка, а вкусен колач.
Јас печев во мала ростер тава, а ако сакате да бидат повисоки штанглите печете во четвртаста силиконска тава на Делимано.
Во сад се ставаат јајцата и шеќерот и се матат убаво да запенат.
Потоа постепено се додаваат сите течни состојки.
Се промешува со шпатула, па се додаваат ренданото чоколадо, пециво, брашно.
лесно се промешува и се истура смесата во мала ростер тава да се печи.
Се печи околу 20 минути на 180 степени.
Се остава да се излади.
За тоа време во мала касерола се ставаат сите состојки за глазура да се соединат.
Со чепкалка се боцка изладениот колач.
Се прелева со глазурата.
Нека се излади убаво, па се сече на штангли.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани