Јарешка плешка печена во фолија
Тиквичката и кромидот ги миеме и сецкаме, тиквичката на тенки кругчиња, кромидот не многу ситно или по вкус. Месото го посолуваме и зачинуваме. Тиквичката и кромидот во посебен сад ги зачинуваме и промешуваме насекаде убаво да се измешаат зачините.
На дното од садот во кој ќе печеме ставаме поголемо парче алуминиумска фолија. Додаваме малку од тиквичката и кромидот и го ставаме месото. Странично го додаваме остатокот што остана од зеленчукот.
Полеваме со виното и одозгора со алуминиумска фолија убаво завиткуваме насекаде.
Печеме на околу 180 - 200 степени околу 1 до 2 часа зависно од јачината на рерната. Десетина минути пред крајот одозгора ја откриваме фолијата за да се исцрви малку месото. Се надевам ќе ви се допадне мојот предлог за ручек. Добар апетит.
Лиценца: Сите права се задржани
... Не сум по ваквите меса, ама беше за прсти да си излижиш, сакав да кажам-јадев вистински. А штом јас јадев, следниот пат пушти ја ќерката кај мене и таа ќе ја истренирам за следниот пат кога ќе и го приредиш овој твој вкусен рецепт и таа да јади ;)