15
мар
2012
Јаготки
Прво се мешаат сувите состојки, па се додават и останатите.
Добро се измесува смесата.
Се кинат парчиња (малку помали од орев) и се оформуваат јагодите - види фото.
Потоа се валаат во кристал шеќер и се украсуваат со зеленило.
Јас искористив мали детелинки, а може и листови од жива ограда, украси, зелено желе... се зависи до вашата фантазија.
Ако сакате да ги правите за свечени прилики ќе ви треба дупла доза. Не се многубројни, но се мноооооогу вкусни.
Добар апетит!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
licni se jagotkite,ama licno ne praktikuvam recepti so zivo jajce...
единствено што е негативно тука е дека таквите производи мораат да се чуваат на ладно и секако како и се што се јаде си имаат одреден рок на траење.
Инаку, кај нас дома овие и кукуличките (шишарки) се едни од фаворитните слатки, кои ги снемува во најкраток рок. Најчесто и гостите кои случајно ќе ги зачекаат исто реагираат ;) поздрав до тебе!