21
сеп
2012
Јаболков колач (избуричкај-испечи)
Самото име на колачот покажува колку е лесна постапката за негово подготвување.
Измешајте ги сувите состојки и посебно мокрите, па потоа се заедно. Истурете ја смесата во тава 28 и печете ја на 180-200 степени некој половина час.
Растопете го чоколадото со маргаринот.
Исечете го скоро оладениот колач на парчиња и прелијте го со глазурата.
Колачот е едноставен за правење и многу сочен и вкусен за јадње. Уживајте!
Лиценца: Сите права се задржани
Ne znam so napravi, ama noseckata slika e mnogu dobra :))
а за сликата, го масирав, малку повеќе апаратот(новиот). исликав можи над 50 слики. и после си имав мака да изберам :)(не дека сите беа убави)... амаааа... ај оваа нека е ок, јас се уште трагам да ме задоволи како јас очекувам ;) до сега се потрошени 10гб слики со него и некои мора да се погодат, макар и мобилен да е, ама јас сакам барем 95% да ми се мераклиски ;) фала за пофалната критика лили, има надеж ко така дека можи ќе го биди ;)
Dijance i da go probas, mnogu e ubav i socen. Go pravev uste togas koga gi probav tvoite mafini so jabolka :)
Еден од оние кои ,,пленат,, со едноставност, а враќаат прекрасни спомени....Во последно време токму тие рецепти ме освојуваат- направени од состојки што ,,царуваат,, на овие простори, години наназад.............Уф.....да не значи носталгијава стареење? :)))))))