Кивито го лупиме, а шумското овошје го миеме. Сите состојки ги ставаме во нутрибулет и мелеме до соединување.
Шумското овошје ми е замрзнато, ама тоа не претставува пречка за мелење во Нутрибулетот.
Мед ставам заради тоа што маливе деца сакаат поблаго да и им биде, инаку не мора, за мене лично е убаво и свежо и без засладувач

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани