1
апр
2021
Шпагети со песто од тиквичка, магдонос, сирење и јогурт
1. Во тенџере ставаме вода, сол, куркума. Од кога ќе зоврие водата ги ставаме шпагетите да се варат.
2. Во тава загреваме масло и ја додаваме излупената и на коцки исецкана тиквичка и кромидче. Пржиме да омекнат состојките. Оставаме да се излади
3. Во чашата на нутрибулет или може во процесор ги соединуваме изладената тиквичка, јогуртот, сирењето и магдоносот.
Соединуваме.
4. Шпагетите ги процедуваме и ги соединуваме со пестото. Ги сервираме на постела од пелати, зачинети со маслиново масло и оригано
Лиценца: Сите права се задржани
Otvoram frizider, spojuvam sostojki koi gi ima vo nego, i opppp,
vkusotija izleze od lesen i Ubav obrok