25
апр
2014
Колач Црнец (без јајца)
Можеби ќе ви биде смешно името на рецептот како што и јас се смеев кога првпат го видов, но црнецот е навистина убав.
Започнуваме со мешање на сите состојки, но не со миксер туку со жица за матење. Кога ќе добиеме убава смеса ја тураме во намрсен калап и печиме на 180 степени околу 30 мин.
Кога ќе биди печен го вадиме од рерна и уште млак го натураме со млак (преходно сварен) шербет од млекото, 120гр шеќер, путерот и црното чоколадо.
Украсуваме со шлаг крем од чоколадо.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
убава и твојата верзија :)
Ќе го направам колачов и ќе добиеш фотографија :)