Најпрво се замесува тестото. Квасецот никогаш не го стасувам така замрзнат го замесувам со топло млеко. Го оставам тестото да надојде. Потоа го делам на 4 еднакви делови. Прво правам круг и го расплескувам кое ќе биди подлога за во средината. Врз него ги плетам лените од тесто. Потоа од двата дела сукам долга лента и ја засекувам на 16дела со шпакла и ја виткам и ја додавам во тепсијата од едната страна. Така ја правам и другата страна. Оставам да стаса тестото. Го премачкувам со премазот и ги додавам декорациите од солено тесто. Се пече на 170С-35мин
Тепсија бр.30

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани