Во вангличка се мати маргаринот со шеќерот, па се додаваат жолчките, медот, јогуртот.
Се додаваат останатите сосотојки, убаво се промешува и на крај се додава снег од белки.
Лесно се промешува и се полнат калапи за мафини.
Се печат околу 30 минути на 180 степени.
Се декорираат по желба.
Од оваа доза излегуваат од 6-8 мафини, се во зависност колку ќе ги полните калапчињата.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани