Кроасан торта
Пандишпан
1. Се матат белките пенасто со пола од шеќерот
2. Во друг сад се матат жолчките со преостанатиот шеќер
3. Во изматените жолчки се додаваат брашното помешано со какаото и печивото. Се промешува да се соедини.
4. На крај се додаваат матените белки и се промешува со дрвена лажица да се соединат двете смеси.
5. Се пече во четвртаст плех со димензии 30х35 см
Фил од бисквити
1.Се мелат бисквитите, постепено се додава кашестиот сок и се меша со лажица да се соединат смесите
Фил од ванила
1.Млекото, шеќерот и пудингот се варат.
2.Се додава на крај ванилата и се остава пудингот да се излади
3.Путерот се мати со шеќерот во прав и се додава во изладениот пудинг
4. Филот се дели на два дела
5. Чоколадото се растопува и се додава во едниот дел од филот (па едниот дел е кафен, а едниот жолт)
Тортата се реди
1. Пандишпан
2. Фил со бисквити
3. Чоколаден фил
4. Кроасани
5. Жолт фил
6 .Еуро крем
7. Шлаг кремите за декорација
Лиценца: Сите права се задржани