22
јун
2014
Тиквичка со прелив од јаболков оцет и лук
Едноставно, брзо и добредојдено за постиве.
Тиквичката исечете ја на тенки кругови.
Секој круг свалкајте го во брашно и пржете ги на загреано масло.
Испржените тиквички извадете ги на кујнска хартија да се впие вишокот мрснотија, и додека се топли посолете ги.
Во сад ставете го исецканиот лук, сецканиот магдонос, јаболковата киселина и водата.
Јас ги наведов овие дози за јаболкова киселина и вода, но вие зависно од вкусот дотерајте си ја дозата( Некои сакаат покисело, некои не).
Со преливот посипете ги тиквичките и послужете.
Лиценца: Сите права се задржани
CESTO GI PRAVAM I ODLICNI SE
http://moirecepti.mk/post/%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%B4-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-2